LN Muse(s): Sarah Van Praag & Pieter Vlaeminck

LN Muze(s): Sarah Van Praag & Pieter Vlaeminck

Sarah van Praag & Pieter Vlaeminck

Verliefd stel / Ouders van Anna, Robin & Theo / Oprichters van Memorii / wandelgoesting.be

Hey Pieter & Sarah, hoe gaat het met jullie en wat zijn de belangrijkste projecten waar jullie momenteel aan werken?

Sarah: Het gaat eigenlijk heel goed met ons. We hebben momenteel een prima balans tussen werk en privé, vooral voor mij omdat Pieter thuis blijft en voor het huishouden en de kinderen zorgt.

Pieter: Het mooie is dat ik dit heel graag doe! We wilden altijd al een eigen b&b runnen en nu hebben we thuis onze eigen kleine b&b *lachen

Sarah: Ik ben druk bezig met fotograferen en werk als fotograaf, Pieter en ik werken samen aan Memorii (een op abonnementen gebaseerde dienst waarbij je je smartphonefoto's kunt laten bewerken en afdrukken om een ​​tastbaar, fysiek geheugen te hebben). We gaan ook elk weekend wandelen (meestal op zaterdag) en hebben daar een blog over genaamd Wandelgoesting.

Bij alles wat we doen draait het eigenlijk om het creëren van gezinsgeluk voor ons en anderen!

Hoe begin jij je dag?

Sarah: We beginnen onze dag rond 7.00 uur, Pieter begint zijn dag altijd met een mini-workout. Pieter zorgt ervoor dat alles in orde is voor de kinderen en brengt ze naar school. We hebben onze tweede auto ingeruild voor een Urban Arrow bakfiets en dat was de beste beslissing ooit. Wij hebben het geluk dat we daarna niet naar een kantoor hoeven te haasten.

Pieter: Als Sarah thuis werkt, zorgen wij ervoor dat we samen lunchen. Het is ons moment om weer verbinding te maken. Onze dagen zijn doordeweeks eigenlijk behoorlijk gestructureerd.

Waar laat jij je inspireren?

Sarah: Voor mijn fotografiebedrijf haal ik veel inspiratie uit het impressionisme, zoals Monet bijvoorbeeld en de natuur. Ik vind het heerlijk om allerlei inspiratie op te doen en veel te leren van podcasts, YouTube, …

Voor mijn eigen werk houd ik niet van te geposeerde foto's, ik zie graag beweging en verbinding in een foto. Instagram is natuurlijk ook een inspiratiebron, maar ik probeer mijn tijd daar te beperken omdat het soms ook een negatievere impact op mij heeft. Ik wil mezelf niet te veel met anderen vergelijken.

Wat zijn je favoriete plekken? (Om op vakantie te gaan, in België, eetgelegenheden …?)

Sarah: Nationaal park De Hoge Veluwe is een plek waar al onze interesses samenkomen. Zelfs ons huis is geïnspireerd door deze plek *lacht

Pieter: Het is de plek waar we echt verbinding maken. We maakten een keer om 4 uur 's ochtends een vroege ochtendwandeling en zagen 'brullende' herten. Het was zo'n prachtig moment. We ontdekten dat we eigenlijk allebei natuurnerds zijn. *lacht

Toen we besloten de stad te verlaten dachten we dat we veel terug zouden gaan naar de stad, maar eigenlijk brengen we nu nog meer tijd door in de natuur.

Voor mij zijn eten en op restaurant gaan echter ook nog steeds heel belangrijk en ik haal hier veel inspiratie uit.

Enkele van onze favoriete plekken in Antwerpen zijn:

  • Veranda
  • Nage
  • Camino
  • Album
  • De Jane Upper Room-bar

Ook de bergen en de zee zijn plekken waar we veel komen.

Waar kom jij tot rust?

Pieter: Voor mij heb ik niet echt behoefte aan een specifieke plek om tot rust te komen, maar meer aan een bepaald gevoel of sfeer. Ik ontspan als er harmonie is. Niet alleen tussen de kinderen, maar ook tussen Sarah en mij. Natuurlijk zijn er plaatsen waar de kans groter is om harmonie te creëren *lacht.

Je favoriete LN-stuk?

Pieter: zeker mijn eerste LN muts. Het werd mijn identiteit. Ik heb ook een kersttrui van vele jaren geleden, en als ik die trui draag, weet ik dat het tijd is om te ontspannen en tijd voor wat me-time. Het is het zachtste kledingstuk dat ik bezit en het geeft een heel natuurlijk soort warmte. 

Sarah: Mijn Lily-trui van vorig seizoen is een grote favoriet! Ik heb door de jaren heen veel LN-stukken verzameld. De bruidssjaal die mijn moeder mij van LN heeft gegeven, heeft vervolgens als deken voor Anna gediend.

Zelfs de kinderen dragen hun LN-stukken met trots!

Heb jij een levensmotto?

Sarah: Deze heb ik van mijn schoonzus geleerd: 'Niks verwacht altijd prijs' (NL: Verwacht niets en je zult niet teleurgesteld worden) In eerste instantie interpreteerde ik deze uitdrukking negatief, maar de momenten dat je' Het gelukkigst zijn eigenlijk de momenten waarop je niets verwachtte en er iets geweldigs gebeurde. Als die verwachting er is, is die vervulling een vereiste en geen geschenk.

Pieter: Voor mij is het meer dat elk verloren uur op een dag daadwerkelijk verdwenen is. Ik probeer echt overal het maximale uit te halen, alles is voor mij een micro-avontuur.

Wat is je grootste droom of dingen die je wilt bereiken?

Pieter: Ik wil Memorii nog een stukje groter maken en met een aantal freelancers naar een hoger niveau tillen. Voor mij is dit mijn kindje.

Sarah: Voor mij is mijn doel meer mijn fotografie. Deze 2 passen overigens wel mooi bij elkaar. Ik wil dat de ruimte naast deze werkprojecten meer tijd vrijmaakt voor Wandelgoesting. We dromen over een boek, podcasts voor kinderen, …

Een persoonlijker doel is om tijdens de schoolvakanties in het busje de prachtige natuur van Europa te ontdekken wij hebben onlangs gekocht.

Naast het doel om dingen te laten gebeuren, willen we eigenlijk behouden wat we nu hebben. We hebben een prachtige harmonie, hebben een vredig evenwicht gevonden, leef volgens rustige schema's... we zijn momenteel erg blij.


laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles