LN Muse: Evelien Van Hamme

LN Muze: Evelien Van Hamme

Evelien Van Hamme

Actrice/acteercoach/eeuwige optimist/catmom van Barry

Hoe gaat het met je en wat doe je in het leven?
Het gaat eigenlijk heel goed met mij. Ik heb een paar hele drukke maanden achter de schermen gewerkt aan een project voor Streamz. Daar deed ik acteercoaching, wat ik erg leuk vond. Nu zit ik tussen de klussen in maar op 2 april start ik met een nieuwe productie. Ik vind het erg leuk om beide te doen: acteren en achter de schermen werken. Ik vind het interessant om mezelf op meerdere niveaus uit te dagen.

De meeste mensen kennen mij van de serie 'Dertigers'. Dat was mijn eerste project voor een groot mainstreampubliek. Daarvoor deed ik meer gastrollen en theatervoorstellingen. Ik heb mijn eigen non-profitorganisatie met een collega-actrice en vriend. Voor theaterhuizen bieden wij workshops & introducties (een openingsact van de voorstelling) aan  maar dat staat al een tijdje op een laag pitje. De acteerindustrie is erg op en neer, dus dit is iets waar we op kunnen terugvallen.

Hoe begin jij je dag?
Tegenwoordig koffie met hazelnootmelk. Het is een hoofdbestanddeel van mijn dieet. *lacht. Daarna neem ik de tijd voor mijn huidverzorgingsritueel. Maar mijn ochtend hangt vaak af van mijn dag en wat er op mijn agenda staat. Ik heb geen vaste routine omdat geen dag hetzelfde is, maar dit is iets wat ik probeer te doen. Op dagen dat ik niets te doen heb, kan ik ook erg lui zijn *lacht. Ik noem het ‘compensatie’ voor de drukkere tijden!

Waar vind je inspiratie?
In de grotere series haal ik de meeste inspiratie. Ik kijk graag naar (veel) goede series. Ik ga ook heel graag naar musea. Ik haal vaak inspiratie uit dingen waar ik blij van word.

Waar kom jij tot rust?
Thuis. Ik hou ervan om mijn nest en mijn veilige plek te hebben. Ik kan genieten van de zee en de natuur, maar kom hier ook echt tot rust. Hier kan ik beslissen hoeveel ik meeneem of wie ik binnenlaat. Het is voor mij een soort zekerheid.

Wanneer/waar draag je je LN-stuk?
Ik ben heel voorzichtig met mijn LN-stukken! Ik trek mijn favoriete kledingstuk aan als ik naar een evenement ga, de kledingstukken geven me onmiddellijk troost en tederheid. Ik draag ze eigenlijk altijd bij speciale gelegenheden, omdat ik weet hoeveel tijd en liefde er in het maken ervan zit, en ik wil ze met evenveel liefde behandelen.

Heb jij een levensmotto?
Het beste moet nog komen. Ik zeg al sinds mijn veertigste dat ik er echt van overtuigd ben. Ik sta heel positief in het leven en ben ervan overtuigd dat alles altijd goed komt! Dat heb ik zeker geleerd met de jaren. Je moet jezelf niet pushen of vergelijken met anderen, alles komt altijd goed en je zult je weg vinden.

Wat wil je over 10 jaar doen?

Ik ben een kortetermijnplanner, maar op persoonlijk vlak zou ik graag een partner hebben met wie ik alles kan delen, iemand bij wie ik thuiskom. Professioneel zou ik graag mijn eigen theaterproductie willen maken. Ik wil graag binnen 10 jaar ondernemender in het leven staan. Ik neem veel tijd voor dingen en die tijd neem ik graag. Ik zie dat niet als een slechte eigenschap, als ik te snel ga, raak ik geblokkeerd en wil ik de tijd nemen om dingen goed te doen. Ik zou ook graag wat grotere televisieopdrachten op mijn naam willen hebben. We werken altijd op zeer korte termijn en het is een klusbedrijf, dus ik vind het een behoorlijk moeilijke vraag om te beantwoorden. Mijn schema voor september staat bijvoorbeeld nog wijd open. We zullen zien wat er op mijn pad komt!

5 korte vragen


Hoe zou jij jezelf omschrijven in 3 woorden?
Optimistisch, liefdevol en loyaal.

Welk kledingstuk moet iedereen hebben?
Een jas die goed is voor het buitenleven.

Wat maakt jou het gelukkigst?
Mijn vrienden en sociale contacten. De mensen die ik al heel lang ken, bij wie ik me veilig voel en die mijn tweede thuis zijn.

Waardoor voel jij je het meest jezelf?
Outfits waar ik me goed, comfortabel en zelfverzekerd in voel omdat ik geen standaard maat heb. En overal waar ik acteer, dat is wat ik het liefste doe.

Wat zijn de drie dingen waar je niet zonder kunt?
Mijn auto (ik kan mijn werk niet doen zonder mijn auto), koffie en Barry de kat! *lacht


laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles