LN Muse: Eva Mouton

LN Muse: Eva Mouton

Eva Mouton
Cartoonist en illustrator / Eva's Gedacht / chaotisch in balans

Op een warme zomerdag gingen we bij Eva op bezoek in haar gezellige atelier. We dronken koffie en kletsten over werk, balans vinden en zoeken naar de kleine dingen in het leven.

Vertel ons alsjeblieft hoe het met je gaat en wat je precies doet in het leven?
Met mij gaat het eigenlijk heel goed! Ik heb een geweldige zomer. In het verleden heb ik zomers gehad waarin ik voornamelijk aan boeken werkte en binnen achter mijn bureau zat, maar de afgelopen jaren hebben we geprobeerd om in de zomer meer muurtekeningen te maken om buiten en onderweg te zijn. Het voelt als kleine uitstapjes maken. Ik had ook net 2 weken vakantie: we gingen naar de Gentse Feesten, we gingen naar Oostende en we zwommen in de zee. Het was heel leuk!

Over het algemeen besteed ik mijn tijd aan muurtekeningen en boeken. Ik probeer tegenwoordig minder projecten aan te nemen omdat ik het gevoel heb dat ik op deze manier meer hoofdruimte heb. Ik werd erg selectief in het aannemen van projecten, zodat ik meer energie heb voor andere dingen in het leven. Ik heb een paar jaar geleden een burn-out gehad dus ik ervaar mijn grenzen
meer nu. Vroeger schreef ik ook columns voor een krant, maar na 10 jaar vond ik het een goed moment om te stoppen. Daarom doe ik het niet meer.

Hoe begin jij je dag?
Om te beginnen word ik wakker zonder wekker. Ik had altijd een ongelooflijke ochtendstemming toen ik jonger was *lacht*. Toen ik afstudeerde, ben ik meteen als freelancer gaan werken, dus ik besloot niet elke dag om 7 uur op te staan. Soms word ik om 9.00 uur wakker en soms om 11.00 uur als mijn lichaam echt is
heeft het nodig. Zo heb ik een mooie balans. Soms werk ik 's avonds laat, maar dat vind ik niet erg omdat ik mijn eigen dagen kan plannen. En natuurlijk begin ik altijd met koffie!

Vervolgens pak ik mijn fiets naar de studio langs een natuurpark. Het is mijn kleine moment van stilte voordat de drukke werkdag begint. Ik heb vaste routines tijdens de werkweek. Maandag is altijd webshopdag en ik maak schetsen voor de muurtekeningen, die altijd op donderdag gepland staan.

Waar haal je inspiratie voor werk en projecten?
Ik werk vaak in opdracht, bijvoorbeeld voor de wandtekeningen. Mijn opdrachten zijn altijd heel afwisselend. De ene week zit ik op de fertiliteitsafdeling van een ziekenhuis, de andere week maak ik tekeningen in kinderkamers. Ik zorg ervoor dat ik veel informatie over de klant heb. Bert vraagt ​​ze meestal om veel informatie te geven
over zichzelf, wat ze leuk vinden, hun thuissituatie, wat ze willen, kleine gewoontes in huis, … Dit geeft me altijd veel inspiratie.

Voor mijn eigen werk haal ik altijd inspiratie uit mijn eigen leven, dingen die gebeuren of dingen die ik zeg of wilde zeggen. Ik heb altijd de neiging om mensen in de supermarkt aan te spreken *lacht*.

Wat zijn je favoriete plekken (om op vakantie te gaan, in België, plekken om te eten …?)
Ik ga graag wandelen of op de fiets. Ik woon vlakbij een natuurpark, ideaal. Er is ook een grote schommel in dat park en ik vind het heerlijk om in de schommel te liggen als alle kinderen op school zijn. Ik zoek graag het kind in mezelf omdat ik voel dat het me veel energie geeft. Vorige week ging ik naar JumpSky (een park met
trampolines en springkastelen) met mijn zus en we vonden het geweldig! Je kunt naar de sportschool gaan, of je kunt dit doen *lacht*.

Ik zoek altijd naar plekken om te bezoeken vrij dicht bij huis. Zo kun je elke dag een klein uitstapje maken. Het komt vaak neer op nieuwe dingen ontdekken of uit je routine stappen. Je kunt ook heel gemakkelijk gewoon beginnen te lopen: ik ga altijd links-rechts, links-rechts. Ik heb niet veel nodig. Ik ben niet zo'n fan van stedentrips voor een weekendje met het vliegtuig. Daar zouden we beter over moeten nadenken. Gewone dingen zijn ook leuk!

Waar kom jij tot rust?
Ik heb ontdekt dat ik dol ben op zwemmen in de zee. Deze zomer heb ik het al twee keer gedaan en ik ben een grote fan! Mijn dokter zei altijd tegen me toen ik jonger was: rust betekent voor jou beweging. Ik ga fietsen, wandelen, zwemmen... Voor mij betekent rusten uit mijn hoofd.

Je favoriete LN-stuk?
Ik kocht het Penny-vest deze zomer en ik ben er dol op! Je kunt hem elk seizoen dragen. Wat ik leuk vind aan LN is de traagheid bij het kiezen van een stuk. Ik kies het graag zorgvuldig. Je weet dat je de stukken hebt voor
jaar en het is voor een goed doel. Het slow shopping is echt een onderdeel van het proces.
Ook de slordige Stevie is favoriet! Afgelopen winter droeg ik hem elke dag. Ik maak veel video's op Instagram en op een dag zei mijn moeder dat ik ook andere outfits moest dragen *lacht*. De trui is warm als het warm moet zijn, maar nooit te warm.

Heb jij een levensmotto?
15 jaar geleden nam ik het besluit: probeer altijd strengheid te vermijden. Ik denk dat ik heel streng voor mezelf ben. Ik probeer altijd gestructureerd te zijn, maar het is niet altijd mogelijk. Er zal altijd een soort chaos in mij zijn. Ik probeer om te gaan met mijn eigen strengheid en de strengheid van buitenaf. Als je een zelfstandige bent
aannemer en je staat laat op, mensen oordelen snel over je. Loop je eigen pad en niet het pad dat de generatie voor je uitstippelde. Ik vind het leuk om dingen zelf te ervaren en klop soms met mijn hoofd tegen de muur. Ik leer ervan. Als mens heb je maar 1 taak en dat is elke dag leren.

Wat is je grootste droom of wat je wilt bereiken in het leven?
Beroepshalve hoop ik dat ik de veerkracht zal hebben om iets heel anders te gaan doen als ik mijn werk niet meer leuk vind. Mijn kinderdroom was om een ​​ijssalon *lacht*, of een buurtwinkel te hebben. Ik vind het heel leuk om dingen te verkopen. Er moet tegenwoordig veel online gebeuren en ik zou graag zien dat er meer gebeurt
offline. Ik hou van het contact met mensen. Daarom zou ik graag een verkooppunt of pop-up willen hebben. Ik krijg veel energie van het ontmoeten van mensen en het horen van hun verhalen.

Op persoonlijk vlak onderzoek ik hoe we een betere omgeving kunnen creëren voor planten en insecten in onze tuin. De zomers worden warmer en warmer, dus we moeten ons aanpassen en ik denk dat dat heel belangrijk is.

Lees meer over lieve Eva op haar webshop .


laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles