Open brief

Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat mijn eerste ‘open brief’, met daarin de aankondiging van het sluiten van de winkel en het downsizen van het team, werd uitgestuurd.

Ik herinner me jullie heerlijk oprechte en steunende berichtjes alsof het gisteren was. Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor.

Zoals in detail aangekondigd in die eerste open brief werden alle plannen zorgvuldig uitgevoerd. We sloten de deuren van de winkel in Antwerpen en namen onze intrek in onze huidige showroom en kantoor in Brasschaat. Het team reduceerden we tot twee personen én we kochten een stuk minder producten in. Ook het internationale verhaal werd opgedoekt.

Het waren boeiende en uitdagende jaren met de (na)sleep van corona, de onzekerheden die gepaard gingen met de oorlog, de huidige energiecrisis en de inflatie. 

We hielden te allen tijde dapper ons hoofd boven water, dankzij sterke en vernieuwende collecties, leuke campagnes, open showroomdagen én het zo goed als permanent beschikbaar zijn voor jullie. 

Jullie bleven trouw (online) shoppen, breien en haken. Ook hier weer een warme dankjewel. 

Waar we helaas moeilijk tegen bestand zijn, zijn de (eerlijke) aankoopprijzen van onze fairtradeleveranciers in Peru en de koers van de dollar, gecombineerd met de stijging van zowat al onze productiekosten.

Wees gerust, wij blijven bestaan! Sterker dan ooit tevoren online en offline, vanuit onze stek in Brasschaat waar je altijd terecht kan voor een private shopping of tijdens één van onze 6 à 8 wekelijkse ‘openshowroomdagen’.

Maar met pijn in ons hart moeten we het werken met verdelers (multimerkenboetieks), voorlopig stopzetten. 

We zijn onze vaste verdelers enorm dankbaar voor de kansen die we kregen en voor hun eindeloos enthousiasme en trouw.

Onze zachte, handgemaakte baby-alpaca-wolletjes zouden onbetaalbaar worden voor jullie, de eindklant, en dat is iets dat we absoluut niet willen. LN Knits bestaat al 12 jaar en berust op een enorm trouw klantenbestand en we stellen jullie en onze dames in Peru niet graag teleur. We zien de toekomst groots en blijven goed maar doordacht onze goederen aankopen om zo veel mogelijk werkgelegenheid te blijven voorzien.

2023 betekent voor ons een kentering. Wij bepalen onze eigen koers. 

Winterartikelen verkopen we voortaan in de winter en zomerse artikelen in de zomer.

We stappen af van de ouderwetse, vastgeroeste tijdslijnen in de mode-industrie.

Geen solden meer in januari en meer basismodellen die vast in de collectie blijven en niet in afslag komen. De prijzen van de nieuwe modellen blijven volgend jaar in dezelfde lijn, ondanks het wegvallen van de verdelers.

De 'Essentials' en basisstukken daarentegen worden wat duurder. Dit seizoen is dus hét moment om je basics nog aan te kopen.

Als afsluiter van deze tweede open brief, waarbij ik weer de nood voelde om mijn beslissingen te staven, deel ik jullie nog graag even mee dat jullie altijd welkom zijn voor een bezoekje in Brasschaat om de nieuwe zomercollectie (knitwear, swimwear en ready to wear!) vrijblijvend te komen ontdekken.

Hopelijk blijven we elkaar online én offline ontmoeten!

Ps: Mijn outfits hier zijn 100% LN Knits van de nieuwe SS23 collectie. We voegen een prachtige nieuwe stoffen collectie toe aan onze vaste knitwear collectie.

Tot snel,
Ellen