LN MUSE
Meet Barbara Geusens van Nomige

Het lijkt alsof de zomer volgende week eindelijk begint, en dat is geen dag te vroeg! Want hoe hard ik ook hou van koude dagen om me te wentelen in mijn warme wolletjes, zonlicht en warme temperaturen doen wonderen voor mijn gemoed. Het leek mij dan ook het ideale moment om jullie voor te stellen aan de volgende LN Muse: Barbara Geusens van het Belgische skincare merk Nomige.

In de maanden na het overlijden van mijn broer viel het me op hoe bepaalde personen die ik eigenlijk niet echt kende, toch bleven checken hoe het met me ging. Barbara was zo iemand. We sturen elkaar sindsdien regelmatig, maar het was pas recent dat ze me toevertrouwde ook haar zus te hebben verloren. Twintig jaar geleden ondertussen. Ook aan sepsis, net als Jef. Beiden hebben we abrupt afscheid moeten nemen van iemand die zo ongelofelijk dierbaar voor ons was. De connectie die ik met haar voelde had plots een verklaring: zo veel pijn en verdriet, dat schept een band.

De dag van de shoot en het interview was er eentje waar ik de golf van verdriet niet te baas kon. Het plan van samen op de foto te gaan is er niet van gekomen, tenzij wat op de achtergrond. Maar wat was het fijn, om na een lange autorit naar Gent met veel tranen, te kunnen uithuilen bij Barbara en de warmte en knuffels te krijgen die ik nodig had op dat moment.

Barbara is niet enkel een mooie, intelligente en lieve vrouw, maar ook een ambitieuze ondernemer: ze is de oprichter en het gezicht van het Belgische skincare merk Nomige. Ondertussen een vaste waarde in mijn badkamer! Zeker op reis ben ik altijd gewapend met een combinatie van deze vier Nomige producten: de Cleanser Pack, de High Protection Suncreen én de Aftersun.

Ontdek samen met ons de prachtige vrouw achter dit wondermooie merk. Geniet van het interview en de mooie beelden!

IN SHORT

Barbara Geusens

— Limburge roots, 'blijven plakken' in Gent na haar studies
— Behaalde haar doctoraat aan de afdeling dermatologie in Gent
— Richtte in 2017 Nomige op: een skincare merk met gepersonaliseerde producten, afgestemd op je DNA en levensstijl
— Mama van twee kindjes
— Verloor 20 jaar geleden haar zus Marie, ook aan sepsis

Barbara draagt het Classic Dominga Swimsuit in de kleur Bond
Barbara — voor mensen die Nomige niet kennen, kan je wat meer vertellen het Nomige?

"Zeker! Nomige is een skincare merk dat ik heb opgericht om gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden op basis van genetische en levensstijlgegevens. Elk individu heeft een unieke huid, dat is ons startpunt. Bij Nomige beginnen we met een DNA-test om genetische markers te analyseren die invloed hebben op je huid, zoals gevoeligheid, elasticiteit, hydratatie en pigmentatie. Daarnaast vragen we klanten om een uitgebreide vragenlijst over hun levensstijl en huidgewoonten in te vullen. Op basis van deze informatie creëren we een persoonlijk huidverzorgingsregime."

Net als LN Knits is Nomige ook constant in evolutie.

“Dat is ook zo. Zo heb ik doorheen de jaren bijvoorbeeld geleerd om wat meer commercieel te denken. Nomige is gestart vanuit een ideologie en ik vond het moeilijk om daarvan los te komen. Want waarom zou je maar twee producten aankopen als de combinatie van vier het beste resultaat garandeert? Ondertussen heb ik geleerd dat mensen niet altijd onmiddellijk bereid zijn een grote investering te doen en dat low entry producten, zoals onze collageen shots of zonnebescherming, zorgen voor vertrouwen en ‘een voetje binnen’ bij onze klanten. Het gebeurt nu vaak dat klanten starten met de aankoop van de collageen shots en enkele maanden erna een DNA-analyse doen en alle bijhorende producten kopen.”

Ook jij bent het gezicht van je merk, net als ik!

“Dat was een bewuste keuze! DNA-gebaseerde huidverzorging kan wel wat argwaan opwekken, toch als je het op een onpersoonlijke manier brengt. Door het uithangbord te zijn van mijn eigen merk weten mensen van wie ze kopen. Waar wij ons naast onze unieke aanpak ook mee onderscheiden, is een grondige voorbereiding én opvolging. We zijn een aanspreekpunt en dat vinden onze klanten heel fijn. We luisteren. Zetten de noden en behoeften van de klant centraal. Checken of hun aankoop in de smaak valt. Dat maakt in deze tijden, waar je bankzaken zelf moet regelen en je boodschappen zelf moet scannen in de supermarkt, echt een verschil. Die persoonlijkheid is één van onze sterktes.”

Barbara draagt de Ellen Wrap Dress

Je boek — ‘Het Cosmeticacomplot’ — ligt al klaar om te lezen op vakantie in Portugal binnenkort. Kan je wat meer vertellen over de inhoud ervan?

“Natuurlijk! In ‘Het Cosmeticacomplot’ neem ik lezers mee op een onthullende reis door de wereld van schoonheid en huidverzorging. Mijn boek is niet de standaard schoonheidsgids; ik daag lezers uit om kritisch na te denken over de producten die ze op hun huid aanbrengen. Met behulp van diepgaand onderzoek help ik mensen om bewustere keuzes te maken in een overweldigend aanbod aan skincare-producten. Mijn doel is om alle lezers de tools te geven om beter geïnformeerde beslissingen te nemen voor een gezonde en stralende huid.”

Barbara draagt de Faye Skirt en Vintage Dye T-Shirt

Dat is niet urenlang ‘bakken’ in de zon, neem ik aan?

“Ik vermijd de zon sowieso tussen 11 en 15 uur. Ervoor of erna zoek ik ook vaak de schaduw op. Maar van mijn ochtendkoffie in het zonnetje kan ik wel heel erg genieten! Zo start ik mijn dag meteen met wat vitamine D.”

Wat ook al klaarligt, is mijn Nomige zonnecrème. Ik ga niet meer buiten zonder!

“De Nomige zonnecrème beschermt niet alleen tegen de zon, hij zorgt ook voor een natuurlijke summer glow door het tintje dat erin zit! Wat ik vroeger storend vond aan SPF, zoals de vettigheid en witte waas, was het startpunt bij het samenstellen van de formule van onze zonnecrème: zo willen we het niet! Tegelijk zorgt de Nomige zonnecrème ook voor extra glowiness door de 4-in-1-aanpak: 100% minerale filters die beschermen tegen zonneschade, astaxanthine als krachtigste antioxidant ter wereld, een blend van natuurlijke anti-pigment ingrediënten en vier soorten hyaluronzuur die samen zorgen voor een ongeëvenaarde hydratatie en verjonging.”

Jij deelt mijn liefde voor Portugal, zag ik...

“Dat klopt. Ik ben er zelfs getrouwd! Ik hou van de openheid aan zee en zand tussen mijn tenen. En laat stranden nu net iets zijn waar Portugal geen gebrek aan heeft. (lacht) Het is er zo laid-back, zo chill… Dat vind ik heerlijk. Ik ben trouwens niet iemand die zich opkleed op vakantie: hoe eenvoudiger, hoe beter. Doe mij maar een Dominga badpak, een witte t-shirt, een kleurrijke linnen short en Havaianas. Hoogstwaarschijnlijk doe ik de rest van de week niets anders aan!"

#color_vanilla

"Of je nu een skincare-novice of een doorgewinterde beautyliefhebber bent, 'Het Cosmeticacomplot' zal je beeld op cosmetica veranderen en je de tools geven om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over je huidverzorgingsroutine. Met dit boek wil ik lezers helpen in hun zoektocht naar een gezonde en stralende huid!"

read

"Zalige zomeractie, al zeg ik het zelf: krijg bij aankoop van een LN Knits badpak, een gratis staaltje Nomige zonnecrème bij je bestelling!"

shop swimsuits

"Ik moet me vaak iets chiquer kleden voor lezingen en netwerk events, maar eigenlijk voel ik me het meest mezelf in goede basics en comfortabele stuks. De Wilma Cropped Worker Pants in Crème vind ik bijvoorbeeld geweldig. T-shirtje aan en klaar!

shop wilma pants

"Mijn andere favoriete look van de shoot is de witte Wilma Worker Pants, in combinatie met de roze Cache Coeur Cathy. Easy does it!"

shop cache coeur cathy

"Ik hou van Belgische merken en steun ze dan ook graag. Met de fluo clutch van Aesaert tover je een little black dress meteen om tot een feestelijke outfit!"

SHOP ELLEN WRAP DRESS

"Twintig jaar geleden verloor ik mijn zus Marie, volledig onverwacht, aan sepsis. Sindsdien gaat ze altijd en overal met me mee. Ze hangt rond mijn nek, ik draag haar geboorte-armbandje, ik zoek en vind haar in 'de kleine gelukskes' van het leven..."