Open Brief

Open Brief

Na 10 jaar eerlijk ondernemen begon het vorig jaar stevig te borrelen om met LN Knits een volgende stap te nemen: een rebranding, met oog op verdere internationalisering.

Onder leiding van een getalenteerde Art Director gingen we in volle pandemie, tijdens de drukste maanden van het jaar, met veel passie aan de slag. Alles werd herbekeken: naam, huisstijl, productgamma, fotografie, … . Het volledige plan voor 2021 was financieel en strategisch helemaal klaar. Het ging pittig worden maar de ingesteldheid en sfeer zat goed!

 

Maar een jaar verplicht telewerk biedt ruimte tot nadenken. Ruimte die mijn vaste werkkrachten nodig hadden om hun eigen pad uit te stippelen, en hun eigen dromen na te jagen.

Onverwacht, maar met alle warmte en respect, gaat het trouwe en sterke team van LN Knits elk zijn eigen weg.

Heftig. Ik kan niet ontkennen dat ik stevig wat hartzeer heb gehad. Maar wat ben ik hen dankbaar voor de fantastische jaren samen.

Nu, ik hoor je al denken, iedereen is toch vervangbaar? Dat klopt, absoluut. Maar nieuw personeel zoeken kost tijd, energie en veel (zelf)vertrouwen.

Als mama van twee kleine meisjes die vaak ziek zijn, merk ik ook dat de combinatie van full time ondernemen en full time mama mij ook zwaar komt te liggen. Ik voel dat ik mezelf en mijn kindjes verschuldigd ben wat ‘gas terug’ te nemen om weer het beste van mezelf te kunnen geven. Niet enkel voor LN Knits, maar ook privé.

Al deze omstandigheden en gevoelens hebben ervoor gezorgd dat ik een andere weg op zal gaan met LN Knits voor 2021 en de komende jaren. Ik zal niet langer het pad van een internationale rebranding volgen. Toch niet nu. Die houd ik even achterwegen tot de tijd weer rijp voelt om er de volle 100% voor te gaan.

Ik zal je alvast geruststellen, LN Knits gaat niet verdwijnen. Ik blijf jullie voorzien van heerlijk warme baby alpaca wolletjes gedurende het hele jaar en blijf ook hard werken aan nieuwe collecties. Ik zal ook blijven innoveren samen met het freelance design team.

Maar na een 6-tal prachtige jaren heb ik wel besloten om de #lnknitsflagshipstore definitief te sluiten en voornamelijk online verder te gaan. De collecties zelf zal ik minder diep aankopen om mezelf te besparen van de stress die er mee gepaard gaat om deze collecties verkocht te krijgen binnen de korte seizoenen die er zijn.

Verder ga ik ook terug aan de slag als ‘solo entrepreneur’, voorlopig zonder (in)house personeel om zo ook daar weer minder financiële druk te voelen. Gepassioneerde freelancers mogen zich altijd aanbieden!

Samen met onze leverancier en partner ‘Solid International’ bekijken we hoe we, terug naar de bron, kunnen samenwerken om gezien de genomen keuzes, nog altijd zoveel mogelijk werk gelegenheid te kunnen creëren in Peru.

Ik deel alvast graag met jullie mee dat ik voorlopig in een gezellig pandje zal intrekken in Brasschaat, waar shoppen of afspraak wel mogelijk zal zijn. Verder blijf ik zo goed als dagelijks pakketjes maken om jullie zachte alpaca wolletjes zo snel mogelijk bij jullie te krijgen.

En, vergeet ook niet, dat de collecties nog altijd te vinden zullen zijn bij onze verkooppunten. Het hele wholesale gegeven blijft bestaan en blijft ook een belangrijke focus de komende jaren.


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all