LN Muse: Eva Daeleman

LN Muse: Eva Daeleman

Eva Daeleman Eva Daeleman

Vrouwelijke energie / Moeder van de Maan / Coach / Schrijver van meerdere boeken / elkedagvakantie.be

Op een zeer regenachtige en koude dag reden we helemaal naar de kust, dicht bij de Franse grens, om Eva te bezoeken in haar prachtige huis waar ze woont met Stijn, haar man, Moon, haar dochter en Olav de hond.

Eva Daeleman Eva Daeleman Je bent met zoveel dingen bezig, wat zijn de belangrijkste projecten waar je nu aan werkt?

Ik ben net klaar met het schrijven van mijn nieuwe boek, dus ik ben nu druk bezig met de promotie ervan. Voor mij is het ook het afronden van een hoofdstuk, dus ik ben al aan het nadenken over wat de toekomst biedt. Binnenkort rijden we met onze camper naar een zonnig en warm plekje en ben ik bezig met een nieuwe online training. Spannend! Ik heb ook een nieuwe pitch voor een nieuw boek! Het belangrijkste in mijn leven is echter de balans tussen werk en privé. Ik ben een heel enthousiast persoon, dus ik heb het vaak veel te druk. Het is belangrijk voor mij om project na project aan te pakken en die balans tussen werk en privé in gedachten te houden. Anders worden mijn projecten meer stressvol en zal ik er minder van genieten.

We hebben ook een podcast waarin we (mijn man en ik) praten over mentaal bewustzijn, hoe je voor jezelf kunt zorgen, hoe je weet wat je wilt in het leven, relaties, … Elk aspect van het leven.

De afwisseling in mijn werk vind ik erg belangrijk, het houdt me fris en geïnspireerd.

Eva Daeleman Eva Daeleman Hoe begin jij je dag?

Mijn dag begint altijd met onze dochter met knuffels in bed. Daarna is het tijd voor meditatie, altijd. Het is mijn kleine moment in de ochtend. Dan ontbijten we samen en ga ik wandelen met Olav, onze hond. Dan begint mijn dag, die is elke dag anders. De laatste tijd vind ik het ook heerlijk om vroeg op te staan, terwijl ik vroeger nooit zo'n ochtendmens was. 

Eva Daeleman Eva Daeleman Waar laat je je inspireren?

Ik heb ruimte nodig om inspiratie op te doen. Ruimte om te gaan waar ik wil, nieuwe smaken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens de lockdown vond ik het erg moeilijk om te schrijven omdat we niemand zagen en ik geen motivatie had.

Ook haal ik mijn inspiratie uit meer gangbare plekken, zoals: Pinterest, Instagram, ik hou van lezen, podcasts, muziek, maar vooral buiten laat ik me inspireren. In een andere stad zijn, een andere taal. Ik raak geïnspireerd door het potentieel van het leven te voelen.

Het kan wandelen door de duinen zijn, een nieuwe smaak yoghurt, een brood dat ik nooit heb gehad. Dingen voelen, nieuwe dingen proeven, nieuwe dingen ontdekken.

Eva Daeleman Wat zijn je favoriete plekken? (Om op vakantie te gaan, in België, eetgelegenheden … ?)

Allereerst de plek waar ik mijn retraites organiseer, in Alicante. Het is de perfecte plek op een berg, weg van alles, een prachtig zwembad, het beste eten, echt verbonden met de natuur. We noemen het altijd de eindeloze lente. Ik ben ook graag in de sneeuw. Maar ik heb altijd ruimte nodig. Rotterdam is mijn favoriete stad omdat het zo ruim is. Je hebt daar ook echt goed veganistisch eten.

Ik hou van plekken waar ik me veilig voel, waar het eten goed is, waar water is en waar ik niet te veel laagjes hoef te dragen. 

Eva Daeleman Je favoriete LN-stuk?

De schattige Annie (zonder mouwen), het is waarschijnlijk een ouder stuk maar ik blijf het dragen. Ik ben ook dol op sjaals! Toen ik trouwde, kreeg ik ook een licht breisel van LN. De stukken zijn zo tijdloos en ze blijven mooi, ik kan mijn garderobe niet voorstellen zonder deze stukken. Ik moet oppassen dat ik ze niet de hele tijd draag *lacht. 

Eva Daeleman Waar kom jij tot rust?

Waar ik me thuis voel, dicht bij mijn familie. Ook in de camper, want ik heb mijn huis bij me. Dicht bij de natuur, waar het stil is.

Eva Daeleman Heb jij een levensmotto?

Als je van gedachten verandert, verander je je leven. Als je gelooft dat het kan gebeuren, zal het gebeuren. Mensen maken ons vaak bang om verandering te zoeken, maar het is niet nodig. Dingen kunnen gemakkelijk komen en het hoeft niet altijd moeilijk te zijn.

Eva Daeleman Wat is je grootste droom of wil je iets specifieks bereiken?

Ik denk dat het onvermijdelijk is dat we in het buitenland gaan wonen. Het plan met de camper was 50/50, 6 maanden onderweg en 6 maanden thuis maar ik denk dat daar snel verandering in kan komen. We hebben nog geen plek, dat zijn we nog aan het uitzoeken. We willen graag een huis aan zee, waar het warm is en ze een andere taal spreken.

Eva Daeleman Daarnaast wil ik nog wat boeken schrijven en groeien in mijn werk.

En leer vloeiend Zweeds spreken! *lacht* Het is zo'n coole taal, dus dat zou ik heel graag willen doen.


1 opmerking


  • Karolien

    Very warm and open conversation. It’s like I feel the energy of eva and the warmth of the ln knits 💙


laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles